Zoom in la VULCANII NOROIOŞI

Zoom in la VULCANII NOROIOŞI

Vulcanii Noroioși, platouri unice, cu aspect selenar sunt una dintre locaţiile inedite pentru o şediţă foto. Sunt de altfel şi o destinaţie predilectă pentru amatorii de locaţii inedite, cu o atmosferă deosebită faţă de rutina cotidianului.

Avem o zi la dispoziţie în care să petrecem, să vizităm şi să fotografiem rezervaţia naturala Vulcanii Noroioşi.

Una dintre cele mai rare imagini pe care o poţi vedea se găseşte în localitatea Pâclele Mici, Buzău, la o altitudine de 341 metri. Vorbim de Vulcanii Noroioşi, o arie protejată de interes naţional unică în România.

Pe parcurs oprim să vizităm Mănăstirea Ciolanu iar apoi facem popas la tabăra de sculptura în piatră de la Măgura. Pe pajiştile de aici, cele 250 de opere de artă realizate în calcar constituie cea mai mare expoziţie de acest tip din ţară şi una dintre cele mai mari din lume. Este un adevărat spectacol şi un omagiu adus străvechii tradiţii a cioplitului în piatră.

Tabăra de sculptură Magura a fost organizată în perioada 1970 – 1985 la iniţiativa sculptorului Gheorghe Comn, sprijinit de Uniunea Artiştilor Plastici. Programul prevedea ca vreme de 16 ani, câte 16 sculptori, în fiecare an în majoritate alţii, să vină la tabăra Magura, unde, timp de două luni (august şi septembrie), să creeze o sculptură într-un bloc de piatră. În cei 16 ani, la Magura au lucrat 163 de sculptori,în urma cărora au rămas 256 de lucrări în piatră. Din păcate, în prezent, sculpturile nu sunt marcate pentru ca vizitatorii să poată cunoaşte autorul şi titlul lucrării.

Servicii incluse în preţ: transport, sesiunea de fotografie condusă de fotograf autorizat, ghid de turism însoţitor, masa de prânz la MĂGURA.

Plecarea se face la ora 8.00, iar întoarcerea la ora 20.00 .

Transportul este asigurat cu microbuz***/autocar***, în funcţie de numărul de persoane 15/30.

Realizarea în condiţii optime a excursiei se realizează pentru un număr minim de 15 de persoane.